Co-op for empowering youth

Antreprenoriatul este văzut ca fiind "o competență-cheie care poate stimula competitivitatea și creșterea economică" și să contribuie "la binele general al societății." Conform unui  studiu privind impactul IMM pe piața forței de muncă a UE, publicat de Comisia Europeană în ianuarie 2012, 85% din noile locuri de muncă create în UE între 2002 și 2010 au fost, de fapt, create de IMM-uri.
Dar, începerea unei afaceri și de a o face să prospere este o provocare, indiferent de locul sau mediul de antreprenoriat. Există diverse bariere în crearea afaceri și în dezvoltare, care îi  împiedică chiar și antreprenorii mai curajoși. Lipsa culturii antreprenoriale și a unor instrumente necesare pentru creearea companiei, limitează supraviețuirea lor.
Un studiu OCDE, indică faptul că, în medie, o treime din noile întreprinderi europene nu supraviețuiesc primului an de existență. Acest proiect își propune să ofere un sprijin susținut antreprenorilor printr-un sistem deja existent în Franța, numit "CAE Co-op".
Această caracteristică permite persoanelor, șomerilor să testeze ideea lor de afaceri înainte de a înfința propria afacere astfel se bucură de un sprijin și de formare pentru antreprenoriat.
Contextul proiectului image