01 Apr
01Apr

După ce la sfârșitul lunii ianuarie, participanții primelor două grupe au absolvit acest curs informal, urmând două luni de pregătire în sistem hibrid, teorie și practică: online, pe platforma Zoom și în prezență fizică la bisericile parohiale rurale din localitățile de proveniență sau la biserici din Caransebeș și Băile Herculane, cursurile au continuat cu seria a doua, în perioada februarie-martie 2022 formată din 20 de persoane cu domiciliul în mediul rural. În cadrul acestora, participanții altor două grupe din proximitatea Oraviței și a Bocșei au învățat și au pus în practică cele învățate împreună cu formatorii, în cadrul slujbelor celebrate în bisericile parohiale rurale, în localitățile de proveniență, și au întocmit caiete de practică, avizate la final de mentori și formatori. 

Cursul informal pentru cântăreții bisericești ai seriei a doua, s-a finalizat în data de 28 martie 2022, prin evaluare teoretică și practică, iar feedbackul primit a fost unul pozitiv, absolvenții manifestând cu multă bucurie, dorința de a rămâne fideli slujbelor și Bisericii strămoșești din satele Banatului de Munte. 

Cu toții au arătat o atenție deosebită pregătirii si asumării cântării la strană. Certificatele de participare vor fi înmânate într-un cadru festiv, la Centrul eparhial din Caransebeș Pe parcursul acestui an, se va organiza în continuare cursul informal pentru cântăreți bisericești, în 2 grupe de câte 10 participanți proveniți din parohiile rurale.

Cursurile sunt derulate în cadrul proiectului  „SUNT ANGAJAT DEVIN CALIFICAT” - număr identificare proiect POCU/726/6/12/135294, de către partenerul din proiect - Episcopia Caransebeșului. 

https://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/proiecte/2022/03/curs-informal-pentru-cantaretii-bisericesti/?fbclid=IwAR3ucbzeHU3aHNab7HrOmwEEASoLaBlRbLeikW0FX4TzNmYvcyjgY6z_jTs

Mai multe detalii aici: 

material_info_cursuri_informale_cant_bis_Anca_Campean_martie22.doc

Galerie foto.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.