28 Sep
28Sep

În perioada 29-30 septembrie, CRFPS PRO VOCATIE va participa la a 5-lea seminar, cu tema  "Promovarea drepturilor civile și mass media", organizat la Cluj Napoca, în cadrul proiectului  Y.Civic.

Y.Civic este un proiect dezvoltat ca parte a programului "Europa pentru cetățeni", care își propune să contribuie la înțelegerea UE, la istoria și diversitatea acesteia și să încurajeze participarea democratică a cetățenilor. Acest proiect își propune să învețe tinerii despre ce înseamnă cetățenia activă.

Din partea CRFPS Pro Vocație va participa un grup de  8 tineri, voluntari în cadrul asociației. 

Proiectul Y.Civic este derulat de către UNESSA, în parteneriat cu alte șapte asociații din Belgia (Centre de formation Bonnevie), Franța (Citizen campus, AFEV, Bleu Blanc Zebre), Italia (Associazone CUORE CHE VEDE), Polonia (Barka Foundation) și România(Civitas). 

Proiectul are drept obiectiv de a contribui la înțelegerea mai bună a istoriei și diversității Uniunii Europene și de a încuraja participarea democratică și cetățenia activă a tinerilor.

Temele din cadrul seminarului vor fi dezbătute pe ateliere de lucru, în care vor fi formulate propuneri pentru o mai bună implicare a tinerilor și participare la procesul decizional de construcție a Uniunii Europene.

Pro Vocație a fost invitată să participe la eveniment în calitate de partener cheie în proiectul EU.Cool, inițiativă ce a inspirat actualul proiect Y.Civic.


Programme-ycivic-Roumanie-EN-29-30-09-22.pdf

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.