18 Oct
18Oct

În perioada 15-16 octombrie a avut loc la Bruxelles seminarul de lansare a proiectului Y.Civic, derulat de către UNESSA, în parteneriat cu alte șapte asociații din Belgia (Centre de formation Bonnevie), Franța (Citizen campus, AFEV, Bleu Blanc Zebre), Italia (Associazone CUORE CHE VEDE), Polonia (Barka Foundation) și România(Civitas). 

Proiectul are drept obiectiv de a contribui la înțelegerea mai bună a istoriei și diversității Uniunii Europene și de a încuraja participarea democratică și cetățenia activă a tinerilor.

În cadrul seminarului au fost prezentate proiectul Y.Civic, contribuția fiecărui partener, prelegeri pe tema democrației, procesului decizional si participării civice în Uniunea Europeană, dar și pe tema schimbărilor climatice și a impactului pe care acestea îl asupra mediului. Fiecare temă a fost urmată de ateliere de lucru, în care au fost dezbătute subiectele cheie și au fost formulate propuneri pentru o mai bună implicare a tinerilor și participare la procesul decizional de construcție a Uniunii Europene.

Pro Vocație a fost invitată să participe la eveniment în calitate de partener cheie în proiectul EU.Cool, inițiativă ce a inspirat actualul proiect Y.Civic.

Mai multe detalii de la eveniment în galeria media.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.