04 Oct
04Oct

În data de 30 septembrie 2022 a avut loc la Reșița evaluarea finală pentru grupele 9 si 10 din seria a 5-a a cursului de cântăreții bisericești. Cursul s-a derulat în perioada 1 august – 30 septembrie 2022 ca un curs informal organizat în cadrul Proiectului  „SUNT ANGAJAT DEVIN CALIFICAT” – POCU/726/6/12/135294.

Cursul a fost organizat în sistem hibrid, teorie și practică atât online, pe platforma Zoom și în prezență fizică la bisericile parohiale rurale din localitățile de proveniență ale participanților sau la biserica „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Protopopiatului Reșița. 

Feedback-ul a fost unul pozitiv din partea cursanților, interesați fiind de învățarea și însușirea cunoștințelor practice și teoretice necesare îmbunătățirii cântării la strană. Cursul informal pentru cântăreții bisericești cuprinde cunoștințe de Catehism, Drept și Liturgică și aprofundează noțiuni de Muzică și Cântare bisericească și Tipic bisericesc, cu ajutorul formatorilor autorizați, clerici cu experiență didactică și pedagogică de la Centrul eparhial. 

Proiectul SUNT ANGAJAT DEVIN CALIFICAT este cofinanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman și are drept scop creșterea nivelului de calificare prin îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și validarea competențelor dobândite anterior. 

https://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/proiecte/2022/09/curs-informal-pentru-cantaretii-bisericesti-3/


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.