25 Jan
25Jan

În cursul lunii ianuarie 2022, au continuat cursurile informale pentru cântăreții bisericești pentru seria I decembrie 2021 - ianuarie 2022, la care au participat 2 grupe a câte 10 persoane înscrise la curs. Cursurile de formare au loc în cadrul proiectului SUNT ANGAJAT, DEVIN CALIFICAT - POCU/726/6/12/13594, proiect finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. 

Dacă în luna decembrie, preponderentă a fost partea de teorie, în luna ianuarie accentul s-a pus pe partea practică, respectiv pe Muzică și cântare bisericească și pe Tipic Bisericesc. 

Orele de practică s-au desfășurat în prezență, fizic la cele două locații stabilite: grupa 1 la Caransebeș, în Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”, str. 1 Decembrie 1918, nr. 14A, iar grupa a doua la Băile Herculane, în incinta protopopiatului, str. Cernei, nr. 6. 

În cadrul acestora, participanții au învățat rânduiala slujbelor săvârșite în biserică, dar și glasurile cântării bănățene și Sfânta Liturghie. De asemenea, cursanții au pus în practică cele învățate împreună cu formatorii, în cadrul slujbelor celebrate în bisericile parohiale rurale, în localitățile de proveniență, și au întocmit caiete de practică, ce vor fi avizate la final de mentori și formatori. 

Cursul se va finaliza cu evaluare scrisă și orală, în data de 31 ianuarie 2022, la Caransebeș.


Detalii foto in galeria media.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.